Weekend Activ pe 2 Roti: In cautarea Bujorilor infloriti

Este perioada in care infloresc Bujorii, asa ca duminica va invitam la o tura cu bicicletele in Parcul Natural Comana, in cautarea inflacaratelor Flori ale lui Peon🙂

Parcul Natural Comana
ComanaParcul Natural Comana este situat la 30 km sud de Bucuresti. Parcul cuprinde trei arii protejate: Rezervatia Stiintifica de Ghimpe (Ruscus aculeatus), Rezervatia Stiintifica de Bujor (Paeonia peregrina) si Balta Comana (Delta Neajlovului). Aici de gasesc paduri de Plop Alb, de Tei sau de Salcam. Este o zona de o frumusete naturala deosebita si, in plus, cu o multime de vestigii istorice inedite. Mai multe detalii

Povestile Bujorului
BujorulBujorul Romanesc (Paeonia peregrina Mill. var. romanica) are multe legende! Se spune ca numele vine de la Paeon, Zeul Medicinei. La inceput, Paeon era discipolul lui Asclepius. Era un tanar foarte talentat, cu parul de culoare rosie. Fiind harnic si plin de talent, a devent repede mult mai bun decat maestrul sau, fiind apreciat chiar si de zei. Asclepius, gelos pe succesul sau, s-a gandit sa il omoare. Atunci Zeus, pentru a-l scapa de mania lui Asclepius, l-a trasformat pe Paeon intr-o floare, care a capatat culoarea rosie a parului sau. Mai multe povesti despre Bujori

 Weekend Activ pe 2 Roti in Parcul Natural Comana 

Ce: Tura Velo

Cand: Duminica, 15 mai

Dificultate: Sunt mai multe variante de traseu, functie de nivelul participantilor. Tura poate avea o lungime de 12 – 22 km, cu o diferenta de nivel de 80 – 150 m, functie de varianta pe care o abordam.

Cine: Iesirea este deschisa exclusiv pentru membrii Asociatiei Tabere cu Suflet. Mai multe detalii
In cazul in care doriti sa deveniti membru, va rugam sa completati Formularul de Inscriere

Ce oferim: Indrumare traseu, supraveghere copii (pentru cei care vin neinsotiti), taxa de intrare in Parcul Natural Comana, bar energizant, apa la inceputul turei si garantia unei zile frumoase:)
La cerere putem oferi transport si / sau inchiriere biciclete, insa va rugam sa ne spuneti cat de repede.

Contributie: 50 lei. Detinatorii de carduri Fii Activ! beneficiaza de 10% reducere Mai multe detalii

Meteo: Vremea se anunta numai buna pentru bicicleta, cu cer senin si 25 de grade la pranz, fara vant si fara precipitatii.

Inscrieri: aici. La aceasta tura locurile sunt limitate iar inscrierea se poate face aici. Dupa inscriere veti primi un email automat, urmand ca ulterior sa primiti confirmarea de participare de la unul dintre organizatori, precum si programul detaliat cu ora si locul de intalnire.

Detalii: Pentru mai multe info va rugam nu ezitati sa ne contactati. Iata cum a fost la ultima tura pe acest traseu.


Weekend Activ pe 2 Roti este un proiect Tabere cu Suflet, avand ca obiectiv promovarea cicloturismului si a miscarii in aer liber. In cadrul acestui proiect ne propunem sa iesim cate o zi, cu bicicleta, pe traseele Tabere cu Suflet sau in zone deosebit de frumoase pentru bicicleta. Astfel putem impartasi si altora bucuria mersului pe bicicleta, combinata cu descoperirea unor locuri inedite.

Foto: Tabere cu Suflet

Published by Radu

taberecusuflet.ro/RS/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: