Biciclete, Manastiri rupestre si Via Ferrata

Weekendul acesta va invitam la o tura cu bicicletele in Bulgaria, in Rezervatia Mali Lom! Este un loc binecuvantat, la sud de Dunare, care ne este foarte drag si la care revenim dupa o pauza de mai bine de doi ani! Vom pedala prin canionul Lomului Mic si vom revedea bisericile rupestre bine ascunse printre stanci, iar la un moment dat ne vom echipa cu hamuri de alpinism si vom urca un traseu de Via ferrata, iar la final vom cobori in rapel:)

Rezervatia Mali Lom
TabereCuSuflet1254Rezervatia Naturala Mali Lom din Bulgaria se afla la doar 80 km de Bucuresti. Lomul mic este un afluent al Lomului Alb, care la randul sau se varsa in Rusenski Lom. Aici se gaseasc numeroase terase, pesteri si alte formatiuni carstice, precum si 3 manastiri rupestre sapate in faleza de pe malul raului. Fauna include numeroase tipuri de pasari si amfibieni, dintre care multe sunt protejate de lege, printre care Vulturul egiptean sau Barza neagra. Afla mai multe

Manastirea rupestra Nisovo mica
Manastirea rupestra Nisovo mica Manastirea rupestra Nisovo mica a fost sapata in stanca, la 15 m deasupra malului. Este remarcabila pentru modul in care se poate ajunge la ea. Pe vremuri calugarii urcau pe o scara de lemn care acum nu mai exista, iar singura cale de acces este pe un traseu scurt dar foarte frumos, de Via ferrata! Se intra printr-un horn ascuns intre doua lespezi de stanca unde se mai ghicesc vechile scari sapate de calugari. La capatul hornului este un traverseu de 4-5 m, apoi se urca pe un perete vertical de aproximativ 10 m, pana la o prispa unde reintalnim vechile trepte ale monahilor. Prispa urca in diagonala catre o incapere unde se mai vad urme de locuire. Afla mai multe

Manastirea rupestra Sf Constantin si Elena
Nisovo3Manastirea rupestra Sf Constantin si Elena sau Marea Manastire de la Nisovo a fost fondat în secolul XI de către părintele Paul, cunoscut pentru intelepciunea sa. Se spune ca insusi țarul Ivan Asen al II-lea a vizitat personal mănăstirea pentru a-i cere sfatul duhovnicesc. Afla mai multe

Weekend Activ cu Caiacul si Bicicleta

Ce: Tura cu Bicicletele + Via Ferrata + Rapel

Cand: Sambata, 16 aprilie

Obiective: Manastirea rupestra Sf Constantin si Elena, Manastirea rupestra Nisovo mica, Manastirea rupestra Belbernitsata (functie de timp)

Dificultate: Dificultatea traseului nu este data de lungimea traseului, ceva mai mult de 10 km, si nici de diferenta de nivel care este practic nula, ci de vegetatia luxurianta care creste in canion. Se merge pe drumuri forestiere si pe poteci, pe malul raului.

Cine: Iesirea este deschisa exclusiv pentru membrii Asociatiei Tabere cu Suflet. Mai multe detalii
In cazul in care doriti sa deveniti membru, va rugam sa completati Formularul de Inscriere

Ce oferim: Echipament de alpinism (coarda, ham, anouri, carabiniere), asistenta si instruire la Via Ferrata si la rapel, Ghid insotitor la Tura Velo, apa, produs energizante sau fruct si, nu in ultimul rand, garantia unei ture memorabile:)

Contributie: 100 lei. Detinatorii de carduri Fii Activ! beneficiaza de 10% reducere Mai multe detalii

Servicii extra: Daca doriti, puteti veni cu noi cu masina. Costul pentru transport, inclusiv transport bicicleta, taxele de pod si vinieta pentru Bulgaria, este de 80 lei / pers.

Inscrieri: aici. La aceasta tura locurile sunt limitate iar inscrierea se poate face aici. Dupa inscriere veti primi un email automat, urmand ca ulterior sa primiti confirmarea de participare de la unul dintre organizatori, precum si programul detaliat cu ora si locul de intalnire.

Detalii: Pentru mai multe info va rugam nu ezitati sa ne contactati. Iata cum a fost la ultima tura pe acest traseu.


Weekend Activ pe 2 Roti este un proiect Tabere cu Suflet, avand ca obiectiv promovarea cicloturismului si a miscarii in aer liber. In cadrul acestui proiect ne propunem sa iesim cate o zi, cu bicicleta, pe traseele Tabere cu Suflet sau in zone deosebit de frumoase pentru bicicleta. Astfel putem impartasi si altora bucuria mersului pe bicicleta, combinata cu descoperirea unor locuri inedite.

Foto & Video: Tabere cu Suflet

Published by Radu

taberecusuflet.ro/RS/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: